Na het succes van hun eerste samenwerking Klootzakken, die al eerder op de Malaise EP stond, besloten producer Christov en Reggy Lines samen een album te maken. Het duurde vier weekenden om het op te nemen in een garage vol met steady fam, op een strikt dieet van goedkoop bier, rum, kippensoep en afhaalvoedsel. Reggy’s abstracte teksten en verhalen zijn toegevoegd aan obscure loops, verknipte samples en harde drums uit de platenkrat van Christov. Zoals in het echte leven haalt de satirische ondertoon de scherpe kantjes van Reggy’s persoonlijke drama. Het album Orgeldrank heeft dat jaren ’90 mixtape, raps spitten in je trappenhuis gevoel.

“Zowel de producties als de raps zijn de sfeerzetters van de tracks, en klinken beide even grimmig, grauw en toch overladen met passie. Hierdoor begin je je in een wereld te wanen waar alles ook echt koud en guur is, en dat is zeker een prestatie van de twee. Nederland is weer een krachtige hiphopact rijker.”
– Hiphopleeft.nl, 22 juni 2011

“Orgeldrank is een feest van de verschoppelingen, de vertrapten, de antithese bij de merkenparade van Watch The Throne. Gruizig, grauw, met heerlijk ronkende sample-based beats, waarop met een dronken grimas twee middelvingers worden opgestoken naar de elite. De soundtrack voor degenen die in een hoek gewerkt zijn en daar misschien wel nooit meer uitkomen, maar dan toch minstens een paar hoeken uitdelen aan de Klootzakken die hen daarin werkten. Hard draaien, stevig je hoofd bij knikken, en hopen dat het binnenkort nou eens echt winter wordt.”
– Hiphopinjesmoel.com, 29 december 2015

cover_orgeldrank

Tracklist
01. Kraaijenmars
02. Fiasco (videoclip / soundcloud)
03. Bars & Baarden
04. Mappen Vol feat. Ashes & Remindazz
05. Twee Emmers feat. Oostblok Joe
06. Skit
07. Oorlog
08. Casa non Grata feat. Ciph Barker
09. Spionaties feat. Vaak Vier
10. Skit
11. Glas in Lood feat. Ciph Barker (soundcloud)
12. Trappenhuis Slang feat. Vaak Vier, Ciph Barker, Oostblok Joe, Royal with Cheese, Ashes & Remindazz
13. Geldwolven
14. Outro (soundcloud)

Releasedatum 4 juni 2011

Afgemixt door Royal with Cheese (Studio Oz) & Christov
Mastering door Wil Hesen (farmsound.nl)
Artwork en fotografie door Eelco Roos (croyable.com)
Logo door Shake (shakeinside.com)

Bestel je Orgeldrank-CD in onze webshop.
Orgeldrank is ook digitaal verkrijgbaar via Bandcamp.