“Hiphop In Je Smoel en Chano & Dusee hebben het afgelopen half jaar opnieuw samengewerkt aan een album. Na een traject van online- en instore beatbattles bij Keymusic, een opnamedag en een releaseparty tijdens I Love Hiphop Festival in Den Haag is HIJSBEATS2 eindelijk verkrijgbaar. De tien winnende beatmakers hebben in juni een dag in het Haags Hiphop Centrum samengewerkt met de dopeste upcoming mc’s en samen hebben zij een gevarieerd compilatiealbum gemaakt, dat vanaf vandaag te streamen is!

Op HIJSBEATS2 zijn tien splinternieuwe tracks te vinden, waarvan drie instrumentaal. De rest van de beats wordt op eigen wijze ingekleurd door de deelnemende acts: Yangfashiongados, Kringili, Affoe, Kevtendencies, Schwarzkopf, MarOne, Respectlooz en Afronaut zorgen voor een blend van zowel Nederlands- als Engelstalige raps op beats van City Lights, EarlGreyBeats, Estobe, Crano, Lenn Beats en Despotez. De instrumentale vibes komen van Tjomba Beats, VPM en Abel Matic. De winnende beatmakers zijn uit de honderden deelnemers gekozen door gerenommeerde professionals uit het vak. Bij de opnamedag maakten ze kennis met de mc’s en werden ze aan elkaar gekoppeld om een collabo te maken. Het maken van de beats, het schrijven van de raps en de opnames vonden allemaal plaats in slechts één dag.

En onze Schwarzkopf (Kopfkaas Donker Oss)  staat d’r gewoon op mee d’n banger De keurslager. productie door Eindhovenaar Crano. Keigemakske!

Heel HIJSBEATS no. 2 is via hier te checken.